24 Şubat 2017 Cuma

KATMER





İçli gözleme için de katmer için de aynı hamuru kullanıyorum. Önemli olan baş edebileceğimiz kadar cıvık bir hamur yoğurmak...
KATMER GÖZLEME
MALZEMELER
6 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1.5 tatlı kaşığı tuz
150-200 gr eritilmiş tereyağ

Cıvık bir hamur yoğurup 15 dakika dinlendirelim. Avcumuzu dolduracak büyüklükte bezeler yapıp 5 dakika daha dinlendirelim. Hamur cıvık olduğu için ellerimizi her seferinde unlamayı da ihmal etmeyelim. Hamuru az unlu tezgahta açalım. Çok büyük olsun diye uğraşmamıza gerek yok. Hamurun üzerine fırça ile erimiş yağdan sürelim. Kenarları üst üste katlayalım. Sonra da alttan ve üstten katlayıp kare yapalım. Tüm kat yerlerini de yağlamayı ihmal etmeyelim. Yağ donsun diye bir bezin altında dinlenmeye bırakalım. Bu arada diğerlerini açmaya devam edelim. 10 dakika sonra ilk yaptığımız gözlemeyi tekrar alıp inceltelim. Çok kolay açılacaktır. Kızgın ama yağsız tavada pişirelim. Tavadan alınca önünü arkasını yağlayalım...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder