22 Şubat 2017 Çarşamba

TRUFFLE KURABİYE


Portakal suyu tadı gelmiyor ama hoş bir aroması var.


TRUFFLE KURABİYE


MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı portakal suyu
1 yumurta
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin


2-2.5 su bardağı un Un hariç bütün malzemeyi karıştıralım. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yapalım. Buzdolabında 30 dakika dinlensin. Çıkınca ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp pudra şekerine bulayalım. 175 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edelim ki içi yumuşak kalsın. Fırından çıkınca soğumadan boşaltalım yoksa yapışıyor. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder