16 Şubat 2017 Perşembe

KAKAOLU ISLAK KURABİYE




Brownie kurabiye yumuşacık...

KAKAOLU ISLAK KURABİYE

MALZEMELER
250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Şerbeti: 1.5 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Süslemek için hindistan cevizi

Önce şerbeti kaynatalım. 5 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Şerbet soğurken kurabiyeyi yoğuralım.
Yağ ve şekeri bir kapta iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım. 10 dakika dinlendirelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlanmış tepsiye dizelim. Ortasına bir kurşun kalemin arkası veya serçe parmağımızla bastırarak küçük bir çukur açalım. Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirelim. Altı üstü pişmeli ama içi yumuşak kalmalı. Sıcak kurabiyeleri soğuyan şerbete batırıp çıkaralım. İçinde birkaç saniye kalması yeterli. Bir tepsiye aldığımız kurabiyelerin üzerine kalan şerbeti gezdirelim. Ortasındaki çukura hindistan cevizi koyalım. Bir gece bekletirsek daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder