26 Şubat 2017 Pazar

PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTA


40×22 cm firın tepsisi veya büyük dikdörtgen borcam için ölçülü porsiyonluk köstebek pasta...Tam 16 tane çıkıyor.


PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTA


MALZEMELER
Keki için:
2 büyük yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı şeker
Yarım su bardağı yoğurt suyu
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
25 gr kakao
1 su bardağı un

Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
Kremaya karıştırmak için damla çikolata
Keklerin üzerine koymak için ince muz dilimleri

Önce kremayı yapalım. Vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeyi karıştırıp ocağa alalım. Sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp tereyağ ve vanilin ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırarak soğutalım. Ilıyınca bir yemek kaşığı soğuk süy ekleyip mikserle çırpalım. Buzdolabına kaldıralım.
Kek için yumurta ve şekeri karıştırıp diğer malzemeleri de ekleyelim. Yağlı kağıdı tereyağ ile yağlayıp tepsiye serelim. Üzerine iyice karışan kek harcımızı döküp 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim. Kürdanla pişip pişmediğini test edip fırından alalım. Kek ılıyınca çay bardağı ağzı ile bastırarak yuvarlaklar çıkaralım. Bardağa yapışırsa bıçağın tersiyle kenarlarından geçerek kolayca kurtarabilirsiniz.
Kremayı dolaptan alıp damla çikolataları ekleyelim. Bir kaseye az miktar soğuk süt koyalım. Kekin kalan parçalarını robottan çekip bir tepsiye alalım.
Yuvarlak kekin üstünü önce süte batıralım. Sonra üzerine 2 dilim ince muz ve 2 tatlı kaşığı krema koyup kek kırıntılarına bulayalım ve elimizle yuvarlak şekil vererek yapışmalarını sağlayalım. Kabımızın üstüne streç film çekip en az iki saat mümkünse bir gece dinlendirelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder