14 Şubat 2017 Salı

KÖRİLİ TAVUK


Tavuğa en çok yakışan baharat köri. Bu terbiye ile tavuk yanına hiçbir şey istemeden çok lezzetli oluyor. Üstteki fotoğrafa sarılığını veren körisinin bol olması...

KÖRİLİ TAVUK

MALZEMELER
1.5 kg bütün tavuk (parçalanmış)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından biraz az pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1-1.5 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı su veya soda

Marine etmek için sosumuzu hazırlayalım. Marine ederken soda kullanacaksanız pişirirken su eklemeyin. Soda kullanmayacaksanız suyu marine etmek için değil pişirirken kullanacağız sosumuza eklemeyelim. Malzemelerin tamamını bir kaba alıp güzelce karıştıralım. Tavuk parçalarını derilerden ayıralım ama derileri atmayalım. Hepsini de sosla güzelce yoğuralım. Ağzı kapalı bir kapta en az birkaç saat, mümkünse bir gece bekletelim. Ertesi gün tenceremizi hiç yağ koymadan iyice kızdırıp tavukları içine atalım. Sosu sodasız yapanlar biraz beklesin tavuk sulanmazsa su eklesin. Sulanır ama kendi suyu pişmesine yetmezse su eklemekten çekinmeyin. Suyunu iyice çekince de az yağ ekleyip alt üst ederek aynı tencerede kızarmasını sağlayalım. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder