19 Şubat 2017 Pazar

MERCİMEKLİ TAVUKLU BULGUR PİLAVI


Bulguru da aynı pirinç gibi pişirmeden önce en az yarım saat sıcak suda bekletmenizi tavsiye ederim. Yeşil mercimek ve tavuklu bulgur pilavı hem lezzetli, hem besleyici bir tarif... 


YEŞİL MERCİMEKLİ TAVUKLU BULGUR PİLAVI

MALZEMELER
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet haşlanıp parçalanmış tavuk göğsü
2 adet ince kıyılmış soğan
2 adet ince doğranmış biber
2 adet küp doğranmış domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1'er çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber,kimyon 


Yağı eritelim. Soğan ve biberleri ekleyip kavuralım. Domates ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.Bulguru ekleyip en az 5 dakika kavuralım. Tavuklar,mercimek ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra üzerini az geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Bulgur yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder