16 Şubat 2017 Perşembe

BAKLAVA YUFKASINDAN ÇITIR BÖREK


  • Bu böreği sarıp buzlukta saklayarak gerektiğinde yarım saat oda sıcaklığında bekleterek de pişirebilirsiniz.


  • BAKLAVA YUFKASINDAN PATATESLİ BÖREK
    MALZEMELER
    1 paket baklavalık yufka
    Sosu için: 1 yumurta
    3/4 çay bardağı sıvı yağ
    1 dolu yemek kaşığı eritilmiş yereyağ
    Yarım su bardağı su
    Yarım şişe soda

    İç harç: 3 orta boy patates
    1 orta boy soğan
    5 -6 dal maydanoz

  • Patatesleri haşlayıp ezelim. Soğanları az yağda kavurup patatesler,tuz ve istediğimiz baharatlarla karıştıralım.
    Sos malzemelerini bir kapta karıştıralım.
    Bir yufkayı tezgaha serelim. Üzerine sıvı karışımı fırçayla yayalım. İkinci yufkayı birincinin üzerine serip karışım sürelim
    Üçüncü,dördüncü ve beşinciyi de aynı işleme tabii tutup beşincinin üzerine uzun kenarı boyunca bolca içimizden koyalım. Yufkayı rulo yapıp 3 parmak kalınlığında keselim. Kalan karışımı böreklerin üzerine sürelim. 175 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Sıcak daha güzel oluyor. Fazla bekletmeyin bence... Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder