21 Şubat 2017 Salı

ELMALI TART PASTA


Bu pastayı havuçla da yapmak mümkün. Ama ben evde elma çok olduğu için onunla denedim. 


ELMALI TART PASTA


MALZEMELER
Keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı rende havuç
1 dolu çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Un
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
Üzeri için:
4 adet rendelenmiş elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker
1 kahve fincanı ceviz

Yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyelim. Normal kek kıvamından biraz cıvık olacak şekilde un koyalım. Ben 1.5 çay bardağı kullandım. Tart kalıbını yağlayıp hamuru dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırının en alt katında pişirelim.
Elma ve şekeri bir tavaya alalım. Elmalar iyice suyunu çekene kadar kavuralım. Ocaktan alınca ceviz ve tarçın ekleyip soğumaya bırakalım.
Krema için tereyağ ve vanilin dışındaki tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Pişmeye yakın vanilin ve tereyağ ekleyip karıştıralım. Biraz sıvı olabilir ama soğudukça katılaşacaktır. Pişen keki de kremayı da soğutalım. Kremadan biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım. Elmalı harcı kremanın üzerine yayıp elimizle düzeltelim. Kalan kremayı torbaya koyup şeritler oluşturacak şekilde elmanın üzerine sıkalım. Fındık veya cevizle süsleyip en az 4 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder