15 Haziran 2017 Perşembe

YUFKADAN KOL BÖREĞİ

YUFKADAN KOL BÖREĞİ
  MALZEMELER
3 adet günlük yufka
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
Dilediğiniz bir iç harç( Ben bazen ıspanaklı bazen karışık sebzeli yapıyorum)

Önce iç harcı hazırlayalım. Ispanaklı harç herkesin malumu. Sebzeli harç için ise sırasıyla soğan, biber, patates, kabak, patlıcan ve domatesi 5'er dakika arayla tavaya ekleyerek az yağda kavurup tuz ve baharat ekleyerek soğumaya alıyoruz. Ne kadar minik doğranırsa o kadar iyi. Sos malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz. Yufkayı  2'ye kesip sos sürüyoruz. Bir yarısının uzun kenarına boydan boya harç koyup kenarlarını  içe kıvırarak rulo yapıyoruz ve tepsiye halka     şeklinde  sararak alıyoruz. Diğer ruloları da ilk rulonun etrafına sarıyoruz. Kalan sosu üzerine sürüp 190 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder