23 Haziran 2017 Cuma

TAVUK TANTUNİ

TAVUK TANTUNİ
  MALZEMELER
750 gr küp doğranmış tavuk eti    
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1'er dolu çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik, tuz    
1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 Servis  için:
Lavaş ekmeği
Küp doğranmış domates
Sumakla yoğrulmuş kuru soğan
Maydanoz

 Tavuk, limon suyu, sirke, 1 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz,karabiber,kimyon ve kekiği iyice harmanlayıp buzdolabında 1 saat bekletelim. Tariflerde genelde göğüs eti kullanılsa da ben biraz daha yumuşak ve lezzetli olsun diye sarma tercih ettim. Çok da güzel sonuç aldım. İyice ısınmış tavaya
eti boşaltalım. Orta hararetteki ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavuralım. Suyunu çekince eti tavanın bir kösesine toplayıp boş kalan yere tereyağ ve kalan sıvı yağı bırakalım. Yağ eriyince  kırmızı biberi atıp yağ ile karıştıralım. Sonra da bu karışımı ete yedirip püre domates ekleyelim. 1 çay bardağı da kaynamış su ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha pişirelim. Pişen etin üzerine lavaşı bastırıp çekelim. Üzerine bol et koyalım. Arzuya göre domates, soğan ve/veya maydanoz ekleyip dürüm yapalım. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder