26 Haziran 2017 Pazartesi

ELMALI KURABİYE

ELMALI PASTA
MALZEMELER
Hamuru için:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta    
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süt
1 paket vanilin
Yarım su bardağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
İç harç:
2 rendelenmiş elma        
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı ceviz içi
 1 çay kaşığı tarçın
Hamura tarçın koyarak yoğurunca lezzeti bir kat daha artan çok güzel bir tarif...
İç harcı için elma ve şekeri elmalar  suyunu çekip bırakana kadar kavuralım. Ocaktan alıp tarçın ve ceviz ekleyelim. Soğumaya bırakalım. Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ekleyelim. Yumuşak bir hamur olunca üzerini örtüp 15 dakika dinlendirelim. Hamuru cevizden az büyük bezelere ayıralım. Yuvarlak açıp bir ucuna harç koyup bir ucuna 4-5 kesik atıp rulo yapıp ay şeklinde kulaklarını içe bükelim
 Yağlı tepsiye dizip  175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika beyaz kalacak şekilde pişirelim. Soğuyunca pudra şekeri serpebiliriz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder