21 Haziran 2017 Çarşamba

FISTIK RÜYASI

FISTIK RÜYASI
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 dolu yemek kaşığı irmik
Yarım paket kabartma tozu
2 paket vanilin
3.5 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
Ispanak püresi( 7-8 yaprak ıspanağı 3 yemek kaşığı su ve 4 yemek kaşığı toz şeker ekleyip robotta püre haline getiriyoruz)
Süslemek için bütün antep fıstıkları
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Önce şerbeti hazırlayalım. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limonu atıp 5 dakika daha kaynatalım.
Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırıp kontrollü bir şekilde unu ekleyelim ve yumuşak bir hamur yapalım.
10 dakika dinlendirip hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım. Yağladığımız tepsiye dizip ortalarına fıstık batıralım. 180 dereceye ısıtılmış fırında rengi fazla kızarmayacak şekilde pişirelim. Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbetini verelim. Şerbeti çekip iyice soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder