14 Haziran 2017 Çarşamba

GÜLLAÇ(GÜL SUYU EKLEMEDEN)

GÜLLAÇ (GÜL SUYU KOYULMADAN)
MALZEMELER
10-11 yaprak güllaç
 2 litre süt
3 su bardağı şeker
1 kase ceviz
Süslemek için antep fıstığı kırıkları

Sütü ocağa alıp şekeri ekleyelim. Arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım. 2 dakika kaynayınca sütü ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Elimizin dayanabileceği bir sıcaklığa gelene kadar soğutalım. Formül şu: Parmağınızı süte daldırdığınızda eliniz yanıp çekmeden 10'a kadar sayabiliyorsanız sütün ısısı idealdir.  1 yaprak güllaç alalım. Elimizde 4'e katlayıp süte daldırıp hemen çıkaralım, sütte bekletmeyelim ki erimesin. Tepsiye serip üzerine 1-2 kepçe süt gezdirelim. 5 yaprak daha güllacı bu şekilde serdikten sonra araya bıçakla iri kıyılmış cevizi yayalım. Kalan yaprakları da süte daldırıp üzerlerine kepçe ile süt gezdirelim.Yapraklar bitince kalan sütü üzerine gezdirelim. Sıcaklığı gidince streç filmle kapatıp buzdolabına kaldıralım. 4 saate kadar sütün fazlasını çekecektir. Antep fıstığı kırıklarıyla süsleyip servis edelim. Afiyet olsun...
NOT: Sütün sıcaklığına dikkat edin. Aşırı sıcak sütü yapraklar hemen çekip cıvık hamur gibi olur yapışır tek kat gibi görünür. Soğuk olursa da yapraklar sütü çekmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder