17 Haziran 2017 Cumartesi

TENCEREDE PATATESLİ KARNIYARIK

TENCEREDE PATATESLİ KARNIYARIK
MALZEMELER      
3 adet patates
8-9 tane orta boy patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ
İç harç: 300 gr kavrulmuş kıyma
1 orta boy yemeklik doğranmış soğan
2 tane ince doğranmış biber
2 tane küp doğranmış domates
1 diş ince doğranmış sarımsak
Tuz,kekik,kimyon,pulbiber,karabiber
Üzerine: 2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası

 Pratik bir tencere yemeği.. Patlıcanları alacalı soyalım. 5-6 yerinden delip tuzlu suda acısı çıksın diye bekletelim. Patatesleri soyalım. Kızartmalıktan biraz kalın doğrayıp 5 dakika kızartalım. Suya bastırdıktan yarım saat sonra patlıcanları sıkarak sudan çıkarıp kağıt havluyla kurulayalım ve kızartalım.İçi için soğan,sarımsak,biberi az yağda kavurup domatesleri ekleyelim. Domatesler suyunu çekince kıymayı ve baharatları ekleyip 2 dakika kavuralım. Tencerenin dibine patatesleri, onların üzerine patlıcanları  dizip ortalarını iyice açarak bolca,üstüne bastıra bastıra iç dolduralım. Artan patatesleri yanlara sıkıştıralım. Bir kasede salçaları sıcak suyla açıp patlıcanların üzerine dökelim. Dilerseniz üzerlerine biber,domates veya sarımsak koyabilirsiniz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder