1 Haziran 2017 Perşembe

KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ

KÖFTELİ BEZELYE  
MALZEMELER
2 adet büyük boy patates
1 kavanoz bezelye konservesi
1 adet büyük havuç
1 adet soğan  
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı kaynar su
Köftesi için:
300 gr az yağlı dana kıyma
1 soğan rendesi
 1 diş dövülmüş sarımsak
 2 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
1'er çay kaşığı pulbiber-karabiber-kimyon-kekik 1 tatlı kaşığı tuz
Et,sebze ve baharatın harmanlandığı güzel bir davet yemeği. Az sulu pişirmenizi tavsiye ederim. Köfte için tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuralım. Misketten biraz büyük parçalar alıp yuvarlayalım. Az yağda teflon tavada 2 dakika rengi dönene kadar kızartalım.
Patatesleri ve havucu küp doğrayalım. Tencereye ince doğranmış soğan ve biberleri alıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavuralım. Salçaları ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra patates ve havuçları ekleyelim. Arada karıştırıp ara ara az sıcak su ekleyerek patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kadar kavuralım. Patates yumuşayınca bezelye ve köfteleri ekleyip bir bardak kadar sıcak su ekleyerek 10 dakika kadar daha pişirelim. Köftedeki baharatlar az derseniz  bezelyelerle birlikte ekleyebilirsiniz. Özellikle kekik ve pul biber takviyesini tavsiye ederim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder