20 Haziran 2017 Salı

GOFRET PASTASI

GOFRET PASTASI
MALZEMELER
200 gr gofret
Krema için:
4 dolu yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket toz krem şanti
4 su bardağı süt
1 palet vanilin
1 yemek kaşığı  tereyağ
Çikolata Sos için:
1 paket çikolata sos
1+3/4 su bardağı süt
Çıtır çıtır gofret ve hafif kremasıyla mide yormayacak bir tatlı.
Gofreti robottan çekiyoruz. Çok ufak olmayacak.
Krema için vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. Pişince tereyağ ve vanilin ekleyip arada karıştırarak ılımasını sağlıyoruz. Küçük kare borcamı ıslatıp tabanına gofretin yarısını dağıtıyoruz.
Üzerine kaşıkla  kremanın yarısını yayıp kalan gofreti dağıtıyoruz.Tekrar kremayı yayıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. (Püf noktamız kremayı ılık kullanmak. Çünkü sıcak olursa gofretler yumuşar ve istediğimiz sonucu elde edemeyiz.) Bu arada çikolata sosunu verdiğim ölçüyle  koyu bir kıvam olacak şekilde pişirip arada karıştırarak soğtuyoruz. Dolaptaki tatlı kabuk tutacak kadar soğuyunca (1 saat kadar sonra) üzerine yayıp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün istediğimiz gibi süsleyip dilimleyerek soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder