28 Haziran 2017 Çarşamba

PİŞMEYEN TATLI BURGER


PİŞMEYEN TATLI BURGER
MALZEMELER
Burger için:
Yarım kalıp kalmış kakaolu kek veya iki paket hazır baton kakaolu kek
 Yarım çay bardağı süt
 Krema için:
Yarım paket krem şanti
Yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
30 gr benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata

Krema için süt,şanti ve pudra şekeri çırpıp hindistan cevizi ile karıştıralım. Soğuması için dolaba kaldıralım Kekimizi robottan çekiyoruz. Benim kekim yumusak dokulu olduğu için yarım çay bardağı sütle yoğurarak hamur haline getirdim. Siz kontrollü olarak süt ekleyip hamur kıvamı alana kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parça koparıp önce yuvarlayıp sonra yassı şekil verelim. Hamur bitince kremamızı çıkarıp kurabiyelerden birinin üzerine bir tatlı kaşığı koyup üzerine bir diğer kurabiyeyi kapatalım. Kenarlarını bıcakla düzeltelim. Üzeri için benmari eritilmiş çikolatayı  bir torbaya alıp kürdanla delerek üzerlerine sıkalım. 2 saat soğutup servis edelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder