13 Haziran 2017 Salı

PRATİK TAVUK SARMA

PRATİK TAVUK  SARMA
MALZEMELER
1.5 kg tavuk sarma  
2 adet orta boy kuru soğan
2 orta boy patates  
3 orta boy domates
3 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pulbiber
Marinesi için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
 Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1.5 çay kaşığı tuz
1'er çay kaşığı karabiber,
kimyon, kekik, nane
1 tatlı kaşığı pulbiber      

 Davet yemeği pratik ve lezzetli olsun diyenler için ideal bir tarif... Tavuk sarma tercih etmenizi tavsiye ederim. Çünkü yemek fırında piştiği için göğüs veya baget kuru gelecektir.
Önce sarmaları bıçakla inceltip açalım. Marine malzemelerini geniş bir kaba alıp üzerine tavukları ekleyelim ve iyice karıştıralım. Üzerine streç film çekip  buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim. Bu arada patates,domates ve soğanları küp küp doğrayalım. Biberleri de ince doğrayıp tüm sebzeleri bir kaba alalım. 2 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz,salça ve baharatlarla yoğurup fırın tepsisine serelim. Üzerine de tavukları dizip ısıttığımız fırına verelim. Ben çabuk pişsim diye davul fırın kullandım. Yoksa 200-220 derecede pişirebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder