11 Haziran 2017 Pazar

MARGARİNSİZ BAYATLAMAYAN AÇMA

MARGARİNSİZ BAYATLAMAYAN AÇMA
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
4 silme yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
5.5 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı un
Üzerine 1 yumurta sarısı
Tam sahurluk hafif bir tarif... Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şerit yapalım. İki şeridi yan yana getirip sağ elimizle yukarı sol elimizle aşağı doğru büküp iki ucunu birleştirelim. Yağladığımız tepsiye dizip 10-15 dakika tepsi mayasını bekledikten sonra yumurtasını sürelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder