18 Haziran 2017 Pazar

KADAYIFLI MUHALLEBİ

KADAYIFLI MUHALLEBİ
MALZEMELER
Muhallebisi için:
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
1-2 parça damla sakızı
1 paket vanilin
Altı ve üstü için:
1 kase kadayıf  
1 yemek kaşığı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

 Kadayıflı kısım ile başlayalım. Kadayıfı didikleyip bıçakla ufak doğrayalım. Tereyağı eritelim. Kadayıfları ve şekeri ekleyip kadayıfların rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım. Altını kapatınca cevizi ekleyip karıştıralım.
Muhallebisi için yağı eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Şekeri ekleyip 1 dakika daha kavuralım. 1 bardak soğuk sütü ekleyelim. Bu arada da çırpma teli ile hızlıca karıştıralım ki topaklanmasın. Sütün hepsini birden dökersek muhallebi topaklanabilir. Kalan sütü ve damla sakızını da ekleyip kaynayana   kadar karıştıralım. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocağı kapatıp vanilin ekleyelim ve karıştıralım. Arada karıştırarak soğutalım.  5 dakika sonra mikserle çırpalım. Kare borcamın tabanına kadayıfın yarısını yayıp üzerine muhallebiyi dökelim. Muhallebi oda sıcaklığına gelip üstü kabuk tutunca kalan kadayıfı üzerine yayalım. Böylece üste döktüğümüz kadayıflar çıtır çıtır kalacaktır. En az 6 saat mümkünse 1 gün soğutup servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder