15 Haziran 2017 Perşembe

KÜRDAN KEBABI

KÜRDAN KEBABI
MALZEMELER
1 kg patlıcan ( Uzun olacak)
8-10 adet çeri domates
Kızartmak için sıvı yağ
Köftesi için:
Yarım kg kıyma
2 orta boy ince doğranmış soğan
1.5 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı galeta unu
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber, kekik, kimyon
Sosu için:
1 su bardağı sıcak su
1 dolu yemek kaşığı domates salçası

 Davet sofralarında hem çok şık, hem bereketli hem de doyurucu bir alternatif.
Patlıcanları alacalı soyup birkaç yerinden delip tuzlu suya bastıralım. En az yarım saat acısı çıksın diye bekletelim.
Köfte malzemelerini iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
Köfteleri renkleri dönene kadar az yağlı tavada kızartalım. Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kuruladıktan sonra her birini boyuna ince şeritler halinde keselim. Yarım santimetre kadar olacak kalınlıkları. İyice kızmış yağda yumuşayana kadar kızartalım. Renginin dönmesi gerekmiyor. Şekil verilecek kadar yumuşak olması yeter.
Bir şerit patlıcan alıp ucuna bir köfte koyup yuvarlayalım ve üzerine açılmaması için yarım kürdan batıralım. Patlıcanları tepsiye dizelim. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirelim. Sosu için salçayı suyla açıp tepsiye dökelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder