3 Haziran 2017 Cumartesi

İÇSİZ KETE

İÇSİZ KETE
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su    
1 paket yaş maya
1.5 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz                  
2 yumurta(akları hamura sarıları üstüne)
3/4 su bardağı sıvı yağ
8-8.5 su bardağı un
 Hamuru açmak için 1 su bardağı un
Hamura sürmek için 225 gr eritilmiş tereyağ    
Üzerine serpmek için susam ve çörek otu

 Biz içsiz sevdiğimiz için ben un kavurup koymuyorum. Açma gibi kat kat seviyoruz ailecek. Bu ölçülerden 48 tane kete elde ediliyor.
Önce 6 bardak unu yoğurma kabına alıp havuz yapalım. Ortasına mayayı ufalayıp üzerine şeker,süt ve suyu ekleyelim ve 15 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim. Diğer malzemeleri de ekleyip hamuru  yoğurmaya başlayalım. Ele hafif yapışan kıvamdayken un eklemeyi bırakalım. Ben 8.5 bardaktan biraz fazla ekledim. 1 saat üzerini kapatıp mayalandıralım. Süre dolunca önce yağı eritelim. Sonra hamuru rulo yapıp 12 parçaya ayıralım. Bir bezeyi açıp üzerine yağ sürelim ve aralarındaki kuru kat yerlerini de yağlayarak kare olacak şekilde katlayalım. 2.bezeyi de aynı şekilde yapalım. 3.bezeyi açıp yağ sürdükten sonra diğer 2 hamuru içine koyup katlayalım ve kare haline getirelim. Üzerine bez örtüp 10 dakika dinlendirelim. Bu arada diğer 3'lüyü açabiliriz. Dinlenen hamuru tekrar tezgaha alıp merdane ile 1 cm kalınlığında inceltip 12 parçaya keselim. Her parçayı yağlayıp uçlarını içe katlayıp kare şekil verelim. Tepsiye dizelim. 10 dakika tepsi mayası geldikten sonra yumurta sarılarını sürüp susam ve çörek otu serperek 190 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kızarana kadar pişirelim. Sıcaklığı gittikten sonra buzluģa kaldırıp ihtiyaç oldukça çıkardığınızda tazeliğini koruyor. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder