11 Haziran 2017 Pazar

ÇİLEK REÇELİ (ŞEKERDE BEKLETMEDEN)

ÇİLEK REÇELİ (Şekerde Bekletmeden)
MALZEMELER
1 kilo çilek
750 gr şeker
1 çay kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon suyu
Çilekleri temizleyelim. Şekeri de ekleyip ocağa alalım. Sulanacaktır. Ben kaynara çıkınca tereyağ ekliyorum. Böylece köpükleri toplamıyorum ve reçelim ne kadar beklerse beklesin  bozulma  olmuyor. Dilerseniz köpükleri toplayabilirsiniz de... Tercih sizin. Çilekler yumuşayınca bir tabağa çıkarıp şerbeti kaynatmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 30 dakika sonra limon suyunu ekliyoruz. 5 dakika sonra da çilekleri tekrar tencereye alıyoruz. 5 dakika sonra da reçeli ocaktan alıyoruz. Kış için yapıyorsak kaynar suda beklettiğimiz kavanozlara doldurup sıcakken ağzını kapatıp ters çevirerek Güneş gören bir yere koyuyoruz. 2 gün Güneş aldıktan ve kıvamlandıktan sonra kaldırıyoruz. Hemen tüketeceksek kavanozu kapatmadan iyice soğutuyoruz. Şiddetle tavsiye ederim. Hem rengi çok güzel oluyor hem de çilekler aşırı yumuşamıyor ve canlı görünüyor. Afiyet olsun...
 NOT: Çileklerin ağırlığını bilmiyorsanız bir kaseye doldurarak ölçün. Aynı kaseyle şekeri de ölçün. Şeker 3/4 ölçü olacak çileğe kıyasla. Çilekleri kaseye doldururken aralarında çok boşluk kalmamasına dikkat edin. Şekeri de 1 parmak kadar eksik koyun ki çileklerin arasındaki boşluğun payını çıkalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder