5 Haziran 2017 Pazartesi

FIRINDA KIZARTMA

FIRINDA KIZARTMA
MALZEMELER
1 büyük patlıcan
1 büyük kabak
2 orta boy patates
3 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
3 adet domates
Fırın sosu için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,kekik
Üstünün domates sosu:
4 yemek kaşığı domates püresi veya 3 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı ketçap
1 silme çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı sirke
1 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
İftardan önce kızartma yapmakla uğraşamayanlar için karışık kızartma tadında bir tarif...
Patlıcan,patates,kabak ve domatesleri küp doğrayalım. Biberleri de küçük doğrayalım. Tüm sebzeleri geniş bir kaba alalım. Fırın sos malzemelerini ve dilediğimiz kadar tuz ve baharatı  ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dökelim. 200 derece fırına verip 30 dakika kadar tüm sebzelerin yumuşamasını bekleyelim. Ben kabağı soymadığım için sorun oldu yumuşaması bence siz soyun. Kızartma pişerken domates sos malzemelerini sos tenceresine alıp kaynatalım. Fırından çıkan yemeği sunum kabına alıp domates sosu dökelim. Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder