8 Haziran 2017 Perşembe

TEL ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI

TEL ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
6-7 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
1 çay bardağı süt veya yarım paket sıvı krema
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Kekik,kimyon,karabiber,pulbiber
1 çay bardağı tel şehriye

Domatesleri ve et suyunu bir tencereye koyup ocağa alalım. 1 kez kaynara çıktıktan sonra altını kapatalım. Başka tencereye tereyağ ve sıvıyağ koyup yağ eriyince unu ekleyip 3-4 dakika kavuralım. 1 bardak kadar soğuk su ekleyip telle çırpalım ki un topaklanmasın. Hemen ardından domatesi ve salçayı ekleyelim.  4 bardak kadar soğuk su ekleyip karıştırarak kaynamasını sağlayalım. Kaynayınca kıvam koyu gelirse biraz kaynar su ekleyebilirsiniz. Kaynar kaynamaz şehriyeyi ekleyelim. 5 dakika sonra da krema,tuz,şeker ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kaynatalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder