19 Haziran 2017 Pazartesi

PUF KABARAN ISPANAKLI BÖREKLER

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER
3 adet günlük yufka
Sos olarak:
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harç için:
1 bağ ıspanak
2 adet büyük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine dökmek için:
1 şişe soda
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sürmek için 1 yumurta sarısı

Önce iç harç hazırlayalım. Soğanları doğrayıp az yağda kavuralım. Ispanakları ekleyip yüksek ateşte ağzı açık olarak 5 dakika kavurup tuz ve karabiber ekleyip soğuması için kenara alalım.
Yufkalara sürmek için yağ ve suyu karıştıralım. Yufkayı 4'e bölelim. Her bir parçaya sos sürüp uzun kenarına ıspanak yayarak rulo saralım ve gül şekli verelim. Küçük kare borcama börekleri sıkıca dizelim, aralarda boşluk olmasın. Üzeri için yağ ve sodayı karıştırıp dökelim. Streç film çekip buzdolabında en az 12 saat bekletelim. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim. Yumurta sarısı sürüp 190 dereceye ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirelim. Pişerken kabartma tozu koyulmuş gibi kocaman şişecekler ve çıtır çıtır olacaklar. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder