20 Haziran 2017 Salı

DOMATESLİ UN ÇORBASI

DOMATESLİ UN ÇORBASI
MALZEMELER
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı un
Yarım kavanoz domates püre veya 4 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1'er tatlı kaşığı nane ve tatlı pul biber
1'er çay kaşığı  tuz ve kekik
Yarımşar çay kaşığı kimyon ve karabiber
2 su bardağı et suyu (Şart değil. Kaynar su da olur)
4-5 su bardağı kaynar su

 Tereyağ ve sıvıyağı tencereye alalım. Yağ eriyince unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kokusu çıkana kadar kavuralım. Domates ve salçaları ekleyip 1-2 dakika karıştırdıktan sonra çırpma telini alalım. 1 büyük bardak soğuk su koyarken bir yandan da hızlıca çırpalım ki topaklar açılsın.Topaklar açılınca et suyu,normal su, tuz ve baharatları ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Ben çorba için 1 su bardağı soğuk su, 2 su bardağı et suyu ve 4 su bardağı da kaynar su olmak üzere 7 bardak su kullandım. Et suyu yerine normal su koyacaksanız ortalama 7-8 bardak su gerekecektir. Kıvam tercihine göre son bir bardak değişebilir. Kontrollü ekleyelim. 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder