3 Haziran 2017 Cumartesi

PATATESLİ BULGUR PİLAVI

PATATESLİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
3 orta boy küp doğranmış patates
3 orta boy yemeklik doğranmış soğan
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet doğranmış kapya biber
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı et veya tavuk suyu
3-4 su bardağı kaynamış su      
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3  yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber,pulbiber,kimyon,kekik,nane

 Yağları tencereye alalım. Eriyip kızınca soğan ve biberi kavuralım. Salçaları ekleyip 2 dakika kavuralım. Patatesleri ekleyelim. Ara ara karıştırarak ve yapışırsa azar azar su ekleyerek 10 dakika kavuralım. Bulguru ekleyelim. 2-3 dakika kadar kavurup su, et suyu, baharatları ekleyip kaynamaya bırakalım. Pişmeye yakın mercimekleri ekleyelim. Az sulu kalacak şekilde pişirelim. 10 dakika dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder