9 Haziran 2017 Cuma

ÇITIR SAHUR BÖREĞİ (ÜÇGEN YUFKADAN)

ÇITIR SAHUR BÖREĞİ(ÜÇGEN YUFKADAN)
MALZEMELER
1 paket üçgen yufka
İç harç:
1.5 su bardağı   lor peynir
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Sosu için:
6 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 dolu yemek kaşığı tereyağ ( eritilecek)

Yumurtanı  sarısı ve beyazını ayıralım. Sarısını sosa, beyazını iç harca kullanıyoruz. Sos malzemelerini bir kasede iyice çırpalım. Lor, maydanoz ve yumurta akını bir tabakta karıştıralım. Yumurta beyazı peyniri tutacağı için lorun yerken dağılıp dökülmemesini sağlıyor. Üçgen yufkaya fırçayla sos sürelim. Uzun kenara harç koyup kulaklarını içe katlayıp sigara böreği gibi saralım. Börekleri yağladığımız tepsiye dizip kalan sosu üzerlerine sürelim. Susam serpip 190-200 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirelim. Üzerine bez örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...
Püf Noktası: Bazı üçgen yufkalar kalın olduğundan pişerken fazla kuruyor. Üzerine azıcık su serpip bez örterseniz kuruluğu gider. Ama suyu abartmayın ki çıtırlığı gitmesin:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder