16 Haziran 2017 Cuma

BAYAT EKMEK PİZZASI

EKMEK PİZZASI
MALZEMELER
2  adet bazlama (Herhangi bir bayat ekmek veya tost ekmeği de olur)
2 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı su
1.5 çay bardağı rende kaşar
1 tane küçük doğranmış çarliston biber
1 tane küçük doğranmış kapya biber
4 tatlı kaşığı domates püre veya 1 adet küp doğranmış orta boy domates
Yarım parmak sucuk
1 çay kaşığı kekik

Bu tarifi bayat ekmek değerlendirmek için kullanabilirsiniz. Enine dilimlenmiş somun ekmek, Trabzon ekmeği, tost ekmeği , el ekmeği, bazlama fark etmez. Bazlama kalınsa 2'ye bölün ama:))
Ekmekleri tepsiye alalım. Üzerlerine 1'er çay kaşığı tereyağ sürelim. Salçayı suyla inceltip iki ekmeğin de üzerini bu sosla tamamen kaplayalım. Üzerlerine kaşar serpelim. Sucukları minik parçalar halinde
dizip üzerlerine  biberleri ve domatesleri yayalım. Tekrar yüzeyini kaşarla kaplayalım. 200 dereceye ısıtılmış fırının en üst rafında kaşarlar kızarana kadar 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder