7 Haziran 2017 Çarşamba

BAKLAVALIK YUFKADAN TEPSİ BÖREĞİ

BAKLAVALIK YUFKA BÖREĞİ
MALZEMELER
18 adet baklavalık yufka
 Sosu için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harç:
1 küçük kuru soğan(minik doğranmış)
1 adet doğranmış kapya biber
1 adet küp doğranmış domates
250 gr lor peynir
1 çay kaşığı kekik
Peynir tuzsuz ise 1 çay kaşığı tuz

Çıtır çıtır, iç harcıyla pizzayı anımsatan çok pratik bir börek. Ben sahura yaptığım için koymadım ama sucuk da çok yakışır harcına.
İç harcı için tüm malzemeleri bir tabakta karıştıralım.  Sos malzemelerini de bir kasede çırpalım.
Kare borcamı az sıvı yağ ile yağlayalım. 2 kat yufka serip sos sürelim. Yufkaları elimizle parçalayarak üst üste serelim. 2 yufkada bir sos sürelim. 5 yufkada bir iç harç serpelim. En son yufkayı parçalamadan tepsinin üzerine serip kenarlardan sarkanları elimizle keselim ki üstü düzgün dursun. Kenarlardan çıkanları da bu yufkanın altına serelim. Böreği dilimleyip kalan sosu üzerine yayalım. 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat iyice kızarana kadar pişirelim. Üzerine bir bez örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder