29 Haziran 2017 Perşembe

TENCERE PASTASI


TENCERE PASTASI
MALZEMELER
Keki için:
4 yumurta
2 kahve fincanı+1yemek kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
 1 kahve fincanı su
4 kahve fincanı u
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta(Olmasa da olur)
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti

Benim gibi fırınsız kaldıysanız tam size göre keki yumuşacık çok güzel bir pastam var. Yazması uzun ama yapması kolay:))
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip homojen bir hamur elde edelim. Yağladığımız bir tencere veya yuvarlak kaba koyup onu da başka bir tencereye oturtalım. Kek harcının yarı hizasına kadar su koyup ağzına da nemli bez serelim ve kapağı sıkıca kapatalım. Kaynayana kadar en yüksek ateşte,kaynadıktan sonra orta ateşte kapağını ilk 25 dakika hiç açmadan bir saat kadar pişirelim. 40 dakikadan sonra kürdan testiyle kontrol edebiliriz. Benimki 1 saatte pişti. 10 dakika soğuduktan sonra ters çevirip soğuduktan sonra kullanabiliriz. 
Kek soğurken kremayı hazırlayalım.
Vanilin ve şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırarak kremayı pişirelim. Kaynadıktan hemen sonra söndürüp vanilin ekleyip karıştıralım. 5 dakika ara ara karıştırarak soğutup toz krem şanti ekleyip mikserle çırpalım.
Keki ortadan ikiye bölüp az sütle ıslatalım. Alt katın üzerine krema sürelim. Dilerseniz çikolata muz vs ekleyebilirsiniz. Üst katı koyup kalan kremayla pastayı sıvayalım. En az iki saat, tercihen 1 gün dinlendirip dilediğimiz gibi süsleyerek servis edebiliriz. Ben yarım paket toz çikolata sosu bir çay bardağı sütle pişirip biraz soğuk sütle incelterek süsledim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder