22 Haziran 2017 Perşembe

ETSİZ BARBUNYA YEMEĞİ

ETSİZ BARBUNYA YEMEĞİ
MALZEMELER
Yarım kilo barbunya
2 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1-2 tane kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1'e çay kaşığı pulbiber,karabiber ve kimyon
Soğanları yemeklik doğrayalım. Biberleri de ince doğrayalım. Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alalım. Eriyince soğan ve biberleri atalım. Biraz kavrulunca unu ekleyip bir iki dakika da unla kavuralım. Un yemeğin suyuna kıvam verecek.Salçaları ekleyelim. Birkaç kez karıştırıp hızla çırpar gibi yaparak az kaynar su ekleyelim ki un açılsın. Konserve barbunya kullanıyorum ben bu aşamada. O yüzden açık tencerede pişiriyorum. Barbunyaları ve baharatları ekleyip üzerini az geçecek kadar su dökelim. 20 dakika civarı pişecektir. Burada 1 çay kaşığı yazdım ama ben 1 tatlı kaşığı kimyon koyuyorum. Seviyorsanız siz de fazla atabilirsiniz.   Eğer taze barbunya kullanacaksanız veya buzluktan kullanacaksanız tüm aşamalar aynı sadece pişme süresi uzayacaktır. 40 dakika beklemek istemezseniz düdüklüde havası çıktıktan sonra 20 dakika pişirerek de yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder