16 Haziran 2017 Cuma

ÖLÇÜLÜ ANNE SÜTLACI (PÜF NOKTALARIYLA)

ÖLÇÜLÜ ANNE SÜTLACI (Püf Noktalarıyla)
MALZEMELER
2 su bardağı su
3/4 su bardağı pirinç
5 su bardağı süt
1-1.5 su bardağı  toz şeker (Az tatlı sevenler için 1, tatlı sevenler için 1.5)
1 silme çay kaşığı tuz
Sütlaç için birkaç püf noktası var:
1. Nişasta,pirinç unu tarifin özünde yoktur. Kaynama süresi kısalsın diye sonradan bulunmuş çözümlerdir.
2. Pastörize sütten sütlaç olmaz. Ya güvendiğiniz bir yerden açık süt almanız ya da en kötü ihtimal günlük süt kullanmanız gerekir.
3. Sütlaca mutlaka tuz koymak gerekir ki şekerin tadı otursun.
4. Pirinçler açılana kadar kaynaması gerektiği için katılaşabilir. Katılaşırsa 1 bardak daha su ekleyip 5 dakika kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.
Önce pirinci tencereye alıp üzerine kaynamış suyu dökelim. Pirinçler yumuşasın diye 15 dakika kadar haşlayalım. Bu arada sütü de bir başka tencerede kaynatalım. Yumuşayan pirinçleri kaynayan sütün içine dökelim. Altını kısıp pirinçler açılana kadar ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. Ben en küçük ocağa aldığım için 45 dakika sürdü. Pirinçler açılınca şeker ve tuzu ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder