20 Haziran 2017 Salı

HAVALI MİLFÖY BÖREĞİ

HAVALI MİLFÖY BÖREĞİ(PİZZA TADINDA)
 MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
İç harç için:
1 parmak sucuk
200 gr mantar
1 kapya biber
2 yeşil biber
1 büyük domates
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
Kekik
Üzerine 2 yumurta sarısı
Milföyü yumuşaması için dolaptan çıkaralım. Bu arada tüm malzemeleri küçük doğrayıp karıştırarak iç harcı hazırlayalım. Yumuşayan hamurlardan birini alalım. Az unlu tezgahta hafif inceltip ikiye bölerek 2 kare elde edelim. Fotoğraftaki gibi baklava dilimi şeklinde tezgaha koyalım. Sağ ve sol taraflarına 4 kesi atalım. Üst tarafa 1 yemek kaşığı harç koyup alttaki üçgeni üzerine kapatıp yapıştıralım. Sonra da kenarlardaki şeritleri üst üste kapatıp yapıştıralım.Tepsiye dizip yumurta sarısı sürelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder