25 Haziran 2017 Pazar

BAYRAM GÜLLERİ

BAYRAM GÜLLERİ
MALZEMELER
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı toz şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
1 paket instant maya
1 paket kabartma tozu
1 paket toz krem şanti
5.5-6 su bardağı un
İç harç için: 1 kase peynir-maydanoz karışımı
Bayram sabahı kahvaltıya acele yetişen yumuşacık poğaçalar:))
4.5 su bardağı unu havuz yapalım.  Bütün malzemeleri döküp elimizle una yedirelim ve yoğurmaya başlayalım. Elimizden kurtulan bir hamur olana kadar un eklemeye devam edelim. Üzerini kapatıp 30 dakika mayalandıralım. Yumurta büyüklüğünde hamur koparıp elimizle yuvarlak açalım. + şeklinde kesikler atalım.
Ama ortasını kesmeyelim. Acelem olduğu için fotoğraf çekemedim ama kuru meyveli gül kurabiyesi tarifimde var şekli. Ortasına iç harç koyup karşılıklı iki kenarı yapıştırıp diğer kenarları da etrafına saralım. Tepside 15 dakika dinlendirip yumurta sarısı sürelim ve 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder