16 Haziran 2017 Cuma

EKŞİLİ TAVUK ÇORBASI

EKŞİLİ TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağ
2.5 dolu yemek kaşığı un
4 bardak tavuk suyu
4 bardak kaynar su
1 su bardağı soğuk su        
1 büyük kase haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
1 küçük çay bardağı tel şehriye
Tuz,karabiber
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 limonun suyu
1 yumurta

 Çok lezzetli, iftara da çok yakışan kolay bir çorba.
Yağı eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralı
m. Çırpma teli ile hızlıca karıştırarak 1 su bardağı soğuk suyu ekleyelim. Böylece topaklanmayacaktır. Tüm topaklar açılınca et suyu ve kaynar suyu ilave edip kaynayana kadar karıştıralım. 5 dakika kaynayınca tavuk etleri ve şehriyeyi ekleyelim. Terbiyesi için malzemeleri bir kasede çırpalım. Kaynamakta olan çorbamızdan kaşıkla kaseye azar azar ekleyip ılık bir terbiye elde edelim. Böylece çorba kesilmeyecektir. Çorbayı bir elimizle karıştırırken diğer elimizdeki kaseden de azar azar terbiyeyi çorbaya akıtalım. 2-3 dakika daha kaynatalım. Ocaktan alınca tuz ve karabiber ekleyelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder