27 Haziran 2017 Salı

EBRULİ (ZEBRA) KEK

PUDİNGLİ EBRULİ KEK
MALZEMELER
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket vanilyalı puding
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı su

Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Süt,yoğurt ve sıvı yağ ekleyelim. Karıştırdıktan sonra puding,unun 2.5 bardağı,kabartma tozu(Yarım çay kaşığı ayırıyoruz)   ekleyip tekrar çırpalım. Hamuru ikiye bölelim. Yarısı sade kalacak. Biraz cıvıksa ayırdığımız yarım bardak unu ekleyelim. Değilse o unu kullanmayalım. Diğer hamura kakao,su ve ayırdığımız kabartma tozunu ekleyelim. Daha önceden yağladığımız yağlı kağıdı kelepçeli kalıba yerleştirelim veya 26-28cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayalım. Kelepçeli kalıbın yanlarını da yağlayalım. Kalıbın tam ortasına yarım kepçe sade hamur dökelim. Sade hamurun tam ortasına yarım kepçe kakaolu hamur dökelim. Bu şekilde bir sade bir kakaolu dökerek hamuru bitirelim. Kürdanla dıştan içe doğru çizerek desen yapalım. Her çizgiden sonra kürdanı kağıt havluyla silelim. 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim. Üzerine temiz bir bez örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkaralım. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder