14 Haziran 2017 Çarşamba

PAMUK POĞAÇA(HAMURU LORLU VE DEREOTLU)

PAMUK POĞAÇA(HAMURU LORLU DEREOTLU)
 MALZEMELER
2.5-3 su bardağı un
Yarım su bardağı buğday nişastası
2 silme yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı lor peynir
1 yumurta
6 yemek kaşığı sulu yoğurt
75 gr eritilmiş tereyağ
Yarım su bardağı zeytinyağ
10 dal dereotunun yaprakları(ince doğranmış)
Üzerine 1 yumurta sarısı

Pastane poğaçası hamuruna lor ve dereotunu biz ailecek çok yakıştırdık. Oldukça da doyurucu, içi dolu dolu,yumuşacık bir poğaça oldu.
2 su bardağı un ve kuru malzemeleri yoğurma kabında karıştırıp ortasını havuz açalım. Sıvıları ve lor peynirini havuza döküp ortadan kenarlara elimizle karıştırıp unu yedirerek hamuru yoğuralım. Elden kurtulan yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyelim. Yarım bardaktan biraz fazla un yeterli olacaktır. Hamuru 40 dakika mayalandıralım. Tekrar yoğurup rulo haline getirelim. Bıçakla 12 parçaya bölüp yuvarlaklar yapalım. Az yağlı tepsiye dizip üzerine temiz bez örtelim ve 10 dakika tepsi mayasını bekleyelim. Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürelim. 190 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder