23 Haziran 2017 Cuma

PÜF NOKTALARILA KAZANDİBİ

KAZANDİBİ
MALZEMELER
6 su bardağı süt
3 dolu yemek kaşığı pirinç unu
3 dolu yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
Yakarken:
3 dolu tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın

 Bir kez ünlü bir yazarın tarifinden, bir kez de NYT'de çokça eklenmiş bir reçeteden deneyip beceremediğim kazandibini yoğun araştırmalar neticesinde 3.kez denemeye karar verdim. Bu sefer oldu:))
Önce süt, şeker, nişasta ve pirinç ununu tencereye alıp çırpma teli ile açalım ve ocakta karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Kaynayınca ocaktan alıp tereyağ ve vanilin ekleyelim ve blenderla çırpalım. Tepsiye 1 kepçe muhallebi,pudra şekeri ve tarçını alalım. İyice karıştırıp ince bir tabaka halinde tepsiye yayalım. Ben borcam tercih ettim. Çünkü sağlıksız olduğu için fazla yakmak istemedim. Tepsiyi ocağın üzerinde çevire çevire altınım renginin dönmesini sağlayalım. Dilediğiniz rengi elde edene kadar pişirebilirsiniz. Tepsiyi ocaktan alıp kalan muhallebiyi dökelim. Spatula ile düzleştirip su koyulmuş geniş bir tepsiye borcamı oturtalım. 1 saat bekletip tepsiden çıkardığımız borcamı en az 3-4 saat soğuması için buzdolabına kaldıralım. Dilimleyince spatula ile dibini kaldırarak çıkaralım ve tabağa  ters çevirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder