10 Haziran 2017 Cumartesi

PORSİYONLUK TIRNAK PİDE

PORSİYONLUK TIRNAK PİDE
MALZEMELER
1 su bardağından bir parmak eksik ılık su
1 su bardağı  ılık süt
1 tatlı kaşığından biraz eksik tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4.5 su bardağı un
Üzerine: 1 yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Tek bir pide yapınca susamlar, çörek otları sağa sola dağılıyor. Ne yapayım diye düşündüm lokanta usulü kişi başı pide yapmaya karar verdim. Ama yine de biraz büyük oldu:)) Bir pideyi iki kişi paylaştı.
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğuralım.  Hafif ele yapışan bir hamur olacak. Mayalanmaya bırakalım. 20 dakika sonra üzerini açıp tekrar yoğuralım, üzerini tekrar kapatalım. 30 dakika daha mayalandıralım. Hafif unladığımız tezgahta hamuru rulo yapıp 6 parçaya ayıralım. Her parçayı elimizle 2 cm kalınlığında açalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye pideleri alalım. Üzerine temiz bir bez kapatıp 30 dakika daha mayalandıralım. Yumurta sarısı sürüp parmaklarımızla iyice bastırarak pide şekli verelim. Susam ve çörek otu serpip 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder