10 Haziran 2017 Cumartesi

EV YAPIMI KEMALPAŞA

EV YAPIMI KEMALPAŞA(Şerbeti kaynatmadan)
MALZEMELER
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1.5  su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu

Çabucak fırına atılan, şerbeti kaynamayan sıfır risk bir tarif.
Önce hamur için un ve irmik hariç tüm malzemeyi tel çırpıcıyla çırpalım. İrmiği ekleyip tekrar çırpalım. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Elden kurtulacak ama oldukça yumuşak bir hamur olacak. Ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlayalım. Az yağlı tepsiye dizip 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirelim. Tatlı pişerken şerbeti için içme suyu ve şekeri çırpalım. Şeker eriyince limonu ekleyip karıştıralım. Fırından çıkar çıkmaz tatlının üzerine şerbetini döküp dinlenmeye bırakalım. Ben şerbeti çekerken 10 dakika sonra üstünü altına getirip 10 dakika da böyle bekletip sonra tekrar alt üst ediyorum ki altı üstü eşit oranda şerbet çeksin. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder