19 Haziran 2017 Pazartesi

ŞERBETİ SÜTLÜ (KARAMELLİ)

ŞERBETİ SÜTLÜ (KARAMELLİ)
MALZEMELER
Keki için:
2 yumurta
 2 dolu yemek kaşığı şeker
2 dolu yemek kaşığı irmik
2 dolu yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı krema
1 su bardağı şeker
Karamel sos için:
3/4 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı sıvı krema

Şerbet için sütü ısıtalım. Isınan süte sekeri ekleyip karıştıralım ve şeker eriyince soğuması için kenara alalım.
Kek için şeker ve yumurtayı çırpıp diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştırıp küçük kare borcama dökelim. Soğuk fırına verip üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika 18o derecede pişirelim. O pişerken karamel sos için tabanı kalın bir tavaya şekeri alalım. Orta hararette bir ateşte karıştırarak şekeri eritelim. Eriyince tereyağ ekleyelim. Tereyağ eriyince krema ekleyi bir iki dakika pişirip ocaktan alalım. Kremayı ekleyince şeker katılaşırsa panik olmayın. Karıştırdıkça dağılacaktır. Keki firından alınca kürdanla delikler açalım. 3 dakika kadar sonra ilk sıcağı çıkınca şerbeti dökelim. Tatlı iyice soğuyunca da karameli üzerine yayalım. Birkaç saat buzdolabında soğutup servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder