20 Temmuz 2017 Perşembe

YUFKALI MİLFÖY BÖREĞİ

YUFKALI MİLFÖY BÖREĞİ
MALZEMELER
6 parça milföy hamuru (12 kare)
2 günlük yufka
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt  
2 yumurta
İç harç (peynirli, patatesli, kıymalı, kabaklı vs nasıl dilerseniz)

Harika bir böreği, daha harika yapan çok kabarması ve bol içli olması:) Bu börek tepsiden taşıyor:))
Önce dilediğimiz bir iç harç hazırlayalım. Ben patlıcanlı yaptım. 2 soğanı kavuralım. 2 küp doğranmış domates ekleyip onu da kavuralım. Küp doğranıp tuzla acısı çıkarılmış patlıcanları ve baharatları da ekleyip hazır edelim.
Bu arada milföyler de yumuşayacaktır. Unladığımız tezgaha 3 dikdörtgen milföyü uçlarını bitişik koyarak dizelim ve tepsimizin tabanına göre açalım.Yağlanmış midi fırın tepsisi veya dikdörtgen büyük borcamın tabanına yayalım. Üzerine bir bütün yufka serelim. Yufkaları ıslatmak için soda, süt, yumurta ve yağı karıştıralım. Yufkanın üzerine bu sostan her yerine gelecek şekilde yayalım. İç harcın yarısını üzerine dökelim. Köşelerden sarkan yufkayla harcın üzerini kapatalım. Tariflerde sadece bu kata harç koyuluyor ama ben ikinci kata da koydum. Böylece kocaman kabardı ve bol malzemeyle daha lezzetli oldu. İkinci yufkayı da aynı şekilde bu yufkanın üzerine serip sos döküp kalan harcı yayıp kapatalım. Üzeri  için kalan 3 parça milföyü açalım. Milföyü tepsinin üzerine alalım. Uçlarını aşağı doğu bastırıp mümkün olduğunca iç katları hapsedelim. Böreği dilimleyip  kalan sosu dökelim. Buzdolabında en az 1 saat mümkünse daha fazla dinlendirip 200 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirelim. 20 dakika dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder