6 Temmuz 2017 Perşembe

KREMALI MİNİ KREPLER

KREMALI PANKEKLER(25 ADET)
MALZEMELER
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti
Hamuru için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
2 dolu yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Bir fiske tuz
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

İlk denememdi bayağı bir tecrübe edindim. Püf noktaları ile ileteyim inşallah:))
1. Krep hamurunu hazırladıktan sonra 20 dakika dinlendirin. Sonra pişirin.
2. İyi ısınan ve ısıyı iyi yayan bir tava kullanın.
3.Kreplerin üzerindeki gözler fotoğraftaki gibi sıvıdan katıya dönünce çevirin. Ne daha erken ne daha geç...
 4. 1 kaşık hamuru tavaya döktükten sonra kaşıkla hafifçe dağıtın. Çok fazla yayıp kenarlarını kağıt gibi inceltmeyin.
Gelelim tarife... Önce krema için krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kremayı karıştırarak pişirelim. 5 dakika soğutup toz krem şanti ekleyip iyice çırpalım. Buzdolabına kaldıralım.
Krep için önce sıvıları karıştıralım. Sonra katıları ekleyip mikserle çırpalım. Krepten daha koyu bir hamur olacak. Harcı dinlendirelim. Tavayı iyice ısıtıp altını biraz kıstıktan sonra 1 kaşık harç alıp dökelim. Kaşığın tersiyle hafif yayalım. Üzerindeki gözler sönünce ters çevirelim. 30 saniye sonra krebi kenara alalım. Aynı anda 4-5 tane pişirebiliriz. Krepler pişip soğuyunce pompayla veya kaşıkla birinin üzerine krema yayıp ikinciyi üzerine kapatalım. Bu ölçüyle 25 adet çıktı. Soğutup servis edelim. Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder