9 Temmuz 2017 Pazar

HORASAN BÖREĞİ

KIYMALI HORASAN BÖREĞİ
MALZEMELER    
Hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya(yada diğerleri)
1 yumurta (akı hamura sarısı uzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker(Kuru veya yaş  maya kullananlar için. Instant kullandıysanız gerek yok)
6 bardağa yakın un
Açmak için:
Nişasta veya un
Ara katlar için :
100 gr kadar  tereyağı eritip 1 büyük çay bardağı sıvı yağ ile karıştırılacak
İçi için:
Kıymalı, patatesli veya peynirli börek harcı

Annemin karşı komşusundan öğrendiği çıtır çıtır bir börek...
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek elimizden kurtulan bir hamur yapalım. Hamur 20 dakika kadar beklerken biz iç harç hazırlayalım. Ben klasik kıymalı harç yaptım. Kıymayı kavurup üzerine ince doğranmış kuru soğan ekleyerek kavurmaya devam edelim. Soğanlar yumuşayınca tuz,karabiber,pulbiber ve kimyon ekleyip iç harcı kenara alalım.
Hamura sürmek için yağı eritip sıvı yağ ile karıştıralım. Hamuru çay fincanı tabağı büyüklüğünde bezelere ayıralım. Unlayıp  açabildiğimiz kadar açalım. Kenara alıp her yerine fırçayla yağ sürelim. Aynı şekilde 2.bir hamur açıp ilk açtığımızın üzerine koyalım.Onu da yağlayıp kenarlarından 4 parmak genişliğinde içe katlayalım.Ortasına harcı yayalım.Kenarları bohça gibi ortaya doğru kapatalım. Dilerseniz alttan ve üstten gözleme kapatır gibi de kapatabilirsiniz. Tepsi büyüklüğünde tekrar açıp birleşim yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye alalım.Yumurta sarısı sürüp çatalla delikler yapalım ve 190 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder