31 Temmuz 2017 Pazartesi

İNCİRLİ KAFES KURABİYE

İNCİRLİ KAFES KURABİYE
MALZEMELER
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı   toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilin
3-3.5 su bardağı un
İç harcı için 10 tane kuru incir
İç harcı için incirleri küp doğrayıp az suda yumuşayana kadar haşlayalım.
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kontrollü olarak un ekleyelim. Elden kurtulan, yumuşak bir hamur yapalım. Hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirelim. Buzdolabı poşetini yırtalım. Hamurdan büyük bir parça alıp poşetin arasına koyalım ve merdane ile açalım. Yuvarlak hamuru 4 parçaya bölelim. Fotoğraftaki gibi kesikler atıp ortasına harç koyalım. Hamurun iki ucunu üst üste kapatalım. Az yağlı tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri 20 dakika kadar 170 dereceye
 ısıtılmış fırında pişirelim. İyice soğuyunca boşaltalım. Dilerseniz servisten önce pudra şekeri de serpebilirsiniz. İç harca ceviz de eklenebilir. Afiyet olsun.
Not: Fotoğraftaki kırmızılık altı çok piştiğinden değil incirin şerbeti pişerken aktığından:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder