23 Temmuz 2017 Pazar

İKİ RENKLİ KUMSAL TATLISI

İKİ RENKLİ KUMSAL TATLISI                
MALZEMELER
Beyaz kısım için:
2.5 su bardağı süt
2 dolu yemek  kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
3 dolu yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ
Kakaolu kısım için:
3 su bardağı süt
2 dolu yemek  kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı kakao
3 dolu yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ
Bardağı bulamak için:
7-8 adet petibör bisküvi
1 çay bardağı fındık

  Hem çok basit , hem hafif, hem lezzetli bir tatlı. Üstelik çok da şirin görünüyor.
Önce robotta bisküvi ve fındığı çekelim.CAM kase veya fincanları iyice ıslayalım. Fındıklı bisküviden fincana 1 yemek kaşığı koyup fincanı elimizle yan yan çevirerek her yere karışımın yapışmasını sağlayalım. Seramiğe yapışmıyor ben denedim siz zahmet etmeyin:))
Beyaz muhallebi için yağ hariç bütün malzemeleri karıştırıp ocağa alalım. Pudingden biraz koyu kıvama gelene kadar pişirelim.  Yağı ekleyip eriyene kadar karıştırıp sıcakken kaselerin yarısına kadar pay edelim. Aynı şekilde kakaolu kısımı da pişirip kaseleri dolduralım. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda, sonrasında buzdolabında soğutalım. 4 saat kadar sonra tatlıları çıkarabiliriz. Kenarlarını parmağımızla kurtardıktan sonra düz bir tabağı ağzına kapatıp kaseyi çevirelim. Hafifçe kasenin dibine vurunca tatlı düşecektir. Ben sadece üstlerine birer fındık batırdım. Süslemek isterseniz tercih sizin:))Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder