17 Temmuz 2017 Pazartesi

RULO BÖREKLER

RULO BÖREKLER
MALZEMELER
Hamuru için (1 tepsilik):
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
Yarım paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kadar un
Sosu için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı ketçap
1 dolu çay kaşığı kekik  
 3 yemek kaşığı su
İç harç:
3 adet ince doğranmış kapya biber
2 adet küp doğranmış domates
1 su bardağı lor
Arzu ettiğiniz miktarda tuz
Yarımşar çay kaşığı karabiber, pulbiber
 Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Yavaşça un ekleyerek elden kurtulan bir hamur yapalım. Hamur dinlenirken sos malzemelerini bir kasede karıştıralım ve iç harcı için tüm malzemeleri karıştıralım.
 Hamuru tek bir beze yapıp unlayarak açalım. Büyük açamam derseniz ikiye bölüp 2 seferde de yapabilirsiniz. Sosu yayıp üzerine iç harç malzemelerini serpelim. Rulo saralım. 2 parmak genişliğinde keselim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerilerine parmak ucu ile hafif bastıralım. Yumurta sarısı sürüp 200 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Afiyet olsun...
Alternatif olarak patlıcanlı harç tavsiye ederim. Soğan ve biberi kavurup küp doğranmış domatesleri ekleyelim. Küp doğranıp tuzlu suda bekletilip sıkılmış patlıcanları ekleyip kavuralım. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyelim. Harcımız hazır. Fotoğraflarda ikisi de mevcut...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder