18 Temmuz 2017 Salı

MİLFÖY SİMİT

MİLFÖY SİMİT
MALZEMELER
Yarım paket milföy hamuru
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1.5 yemek kaşığı pekmez
 Yarım çay bardağından biraz fazla su
90 gr susam
Milföy hamurlarını yumuşaması için çıkaralım. Susamı yanmaz tavada kavuralım.Bu arada pekmez ve suyu  bir tabakta karıştıralım. Dikdörtgen bir milföy alıp azıcık unlayarak enine ve boyuna çok az inceltelim. Boyuna keselim. Kaşar koyup kapatalım. Uçlarını birleştirmeden önce pekmeze batırıp sonra susama bulayalım. Önce birleştirince iç kısma susam yapışmıyor. Uçlarını birleştirip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Ben unuttum tepsiyi yıkamak zor oldu:)) 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder